Webdesign

Uw bedrijf of organisatie online?

Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van het internet om onder andere op zoek te gaan naar bepaalde diensten of producten. Daarom is het verstandig dat u zich ook profileert op het internet zodat mensen uw diensten of producten kunnen vinden. Met een website plaatst u uw bedrijf op de virtuele kaart van het internet. U beperkt zich hiermee niet tot dienstverlening binnen uw regio, maar door het hele land of zelfs internationaal.

U kunt bijna niet meer om het ‘fenomeen’ internet heen. Uw concurrenten gebruiken dit krachtige communicatiemiddel ook. De kosten voor het laten maken van een website moet u niet als kostenpost beschouwen maar meer als een investering die zich op lange termijn terugverdient.

Uw website is niet gebonden aan openingstijden, bezoekers kunnen op elke dag van de week uw website raadplegen. Daarnaast neemt de website u een hoop werk uit handen, de bezoekers kunnen de informatie die ze zoeken op website vinden. Dit resulteert in klanten die gericht vragen kunnen stellen via de telefoon of nog laagdrempeliger: uw contactformulier. Het voordeel van het contactformulier is dat u niet wordt gestoord tijdens uw werkzaamheden en de klanten toch het gevoel krijgen dat ze makkelijk contact met u op kunnen nemen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft een website geen duizenden euro’s te kosten! Bij Webcanyon kan u terecht voor een duidelijke en functionele website tegen een laag tarief.

Een website heeft 3 grote pijlers:

website = domeinnaam + hosting + ontwerp

Domeinnaam

De domeinnaam van uw website is het adres dat bezoekers intypen in hun webbrowser, om zo toegang te krijgen tot uw website.

 

In regel worden voor Belgische sites altijd een *.BE domeinnamen gebruikt. Echter wanneer u uw naam of bedrijf internationaal wenst te profileren, kan u ook kiezen voor een andere extensie zoals *.EU, *.COM, *.NL,…

Het is belangrijk om een domeinnaam te gebruiken die verwijst naar uw naam, bedrijf of activiteit.
Een domeinnaam is uniek, en het principe is “eerst is eerst”. Stel dat de hoofdactiviteit het verhuren  van auto’s is, zou www.autoverhuur.be de gedroomde domeinnaam zijn. Echter is deze domeinnaam reeds in 2000 verkocht, en kan u er geen aanspraak meer op maken (tenzij u hem kunt overkopen). In dat geval moet u naar een alternatieve domeinnaam zoeken zoals goedkopeautoverhuur.be of maesautoverhuur.be.

Is uw gedroomde domeinnaam niet beschikbaar, dan kan Webcanyon voor u zoeken naar alternatieven.

Hosting

Hosting is de plaats waarop uw website wordt gezet. Een website wordt op een webserver geplaatst. Een webserver is eigenlijk een soort professionele computer die continu verbonden is met het internet, en ervoor zorgt dat de website van overal beschikbaar is.

Met de nodige zorg, en onze eigen servers zorgen we ervoor dat uw site altijd bereikbaar is! Er zijn rechtstreekse verbindingen met de grote Europese en Amerikaanse internet backbones. Ook zijn onze servers aangesloten op verschillende Belgische Local Loops (BNIX,FreeBix). Mail en DNS servers zijn voorzien van externe backupservers, zodat niet alles afhankelijk is van 1 locatie, en deze diensten blijven lopen, ook al is 1 van de servers uitgevallen.
Al onze servers staan in datacentra in Brussel, Antwerpen en Amsterdam, en worden continu beveiligd tegen inbraak, stroomuitval, brand en waterschade.

Wanneer wij een site voor u maken of onderhouden, wordt deze altijd ondergebracht op onze servers. Zo kunnen we maximale kwaliteit en rendement garanderen.

Ontwerp

De vormgeving van uw site speelt een belangrijke rol. De klant bepaalt immers binnen de eerste drie seconden of hij/zij uw site daadwerkelijk bezoekt of verder kijkt. Een website moet daarom een professioneel design hebben en ook overzichtelijk zijn zodat de klant makkelijk de benodigde informatie kan vinden. Bij de vormgeving kan er gekozen worden om gebruiksvriendelijkheid centraal te stellen.

De vormgeving van de site maken we volledig naar uw wens. Kleuren, posities, etc. kan u zelf kiezen, of we maken een voorstel na analyse van uw behoeften.

Voor we beginnen aan een ontwerp moet u zich afvragen wat voor een site u wilt. Enkele voorbeelden:

-          Een simpel online visitekaartje: contactgegevens van uw bedrijf

-          Een informatieve site: voorstelling van uw bedrijf, foto’s, contactformulier,..

-          Een dynamische site: uitgebreide site met artikelen, documenten,..

-          Een “community”-site: registratie van leden, forum, berichten nieuwsbrief,…

-          Een webwinkel: uw producten online aanbieden

Referenties webdesign


Heikant Sportief
Heikantsportief.be is een website over een lokale sportvereniging. Heikant Sportief is opgericht in 2008 met als hoofddoel het steunen van plaatselijke sporters op logistiek, mentaal en/of financieel vlak.

Aqoni Photography
Aqoni Photography is het bedrijf van Christophe Apostolou, een fotograaf uit Antwerpen.