Webdesign

Webdesign

Uw bedrijf of organisatie online?

Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van het internet om onder andere op zoek te gaan naar bepaalde diensten of producten. Daarom is het verstandig dat u zich ook profileert op het internet zodat mensen uw diensten of producten kunnen vinden. Met een website plaatst u uw bedrijf op de virtuele kaart van het internet. U beperkt zich hiermee niet tot dienstverlening binnen uw regio, maar door het hele land of zelfs internationaal.

U kunt bijna niet meer om het ‘fenomeen’ internet heen. Uw concurrenten gebruiken dit krachtige communicatiemiddel ook. De kosten voor het laten maken van een website moet u niet als kostenpost beschouwen maar meer als een investering die zich op lange termijn terugverdient.

Uw website is niet gebonden aan openingstijden, bezoekers kunnen op elke dag van de week uw website raadplegen. Daarnaast neemt de website u een hoop werk uit handen, de bezoekers kunnen de informatie die ze zoeken op website vinden. Dit resulteert in klanten die gericht vragen kunnen stellen via de telefoon of nog laagdrempeliger: uw contactformulier. Het voordeel van het contactformulier is dat u niet wordt gestoord tijdens uw werkzaamheden en de klanten toch het gevoel krijgen dat ze makkelijk contact met u op kunnen nemen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft een website geen duizenden euro’s te kosten! Bij Webcanyon kan u terecht voor een duidelijke en functionele website tegen een laag tarief.

Een website heeft 3 grote pijlers:

website = domeinnaam + hosting + ontwerp

Domeinnaam

De domeinnaam van uw website is het adres dat bezoekers intypen in hun webbrowser, om zo toegang te krijgen tot uw website.

 

In regel worden voor Belgische sites altijd een *.BE domeinnamen gebruikt. Echter wanneer u uw naam of bedrijf internationaal wenst te profileren, kan u ook kiezen voor een andere extensie zoals *.EU, *.COM, *.NL,…

Het is belangrijk om een domeinnaam te gebruiken die verwijst naar uw naam, bedrijf of activiteit.
Een domeinnaam is uniek, en het principe is “eerst is eerst”. Stel dat de hoofdactiviteit het verhuren  van auto’s is, zou www.autoverhuur.be de gedroomde domeinnaam zijn. Echter is deze domeinnaam reeds in 2000 verkocht, en kan u er geen aanspraak meer op maken (tenzij u hem kunt overkopen). In dat geval moet u naar een alternatieve domeinnaam zoeken zoals goedkopeautoverhuur.be of maesautoverhuur.be.

Is uw gedroomde domeinnaam niet beschikbaar, dan kan Webcanyon voor u zoeken naar alternatieven.

Hosting

Hosting is de plaats waarop uw website wordt gezet. Een website wordt op een webserver geplaatst. Een webserver is eigenlijk een soort professionele computer die continu verbonden is met het internet, en ervoor zorgt dat de website van overal beschikbaar is.

Met de nodige zorg, en onze eigen servers zorgen we ervoor dat uw site altijd bereikbaar is! Er zijn rechtstreekse verbindingen met de grote Europese en Amerikaanse internet backbones. Ook zijn onze servers aangesloten op verschillende Belgische Local Loops (BNIX,FreeBix). Mail en DNS servers zijn voorzien van externe backupservers, zodat niet alles afhankelijk is van 1 locatie, en deze diensten blijven lopen, ook al is 1 van de servers uitgevallen.
Al onze servers staan in datacentra in Brussel, Antwerpen en Amsterdam, en worden continu beveiligd tegen inbraak, stroomuitval, brand en waterschade.

Wanneer wij een site voor u maken of onderhouden, wordt deze altijd ondergebracht op onze servers. Zo kunnen we maximale kwaliteit en rendement garanderen.

Ontwerp

De vormgeving van uw site speelt een belangrijke rol. De klant bepaalt immers binnen de eerste drie seconden of hij/zij uw site daadwerkelijk bezoekt of verder kijkt. Een website moet daarom een professioneel design hebben en ook overzichtelijk zijn zodat de klant makkelijk de benodigde informatie kan vinden. Bij de vormgeving kan er gekozen worden om gebruiksvriendelijkheid centraal te stellen.

De vormgeving van de site maken we volledig naar uw wens. Kleuren, posities, etc. kan u zelf kiezen, of we maken een voorstel na analyse van uw behoeften.

Voor we beginnen aan een ontwerp moet u zich afvragen wat voor een site u wilt. Enkele voorbeelden:

-          Een simpel online visitekaartje: contactgegevens van uw bedrijf

-          Een informatieve site: voorstelling van uw bedrijf, foto’s, contactformulier,..

-          Een dynamische site: uitgebreide site met artikelen, documenten,..

-          Een “community”-site: registratie van leden, forum, berichten nieuwsbrief,…

-          Een webwinkel: uw producten online aanbieden

Webdesign standaardpakketten

Een website is altijd een beetje maatwerk, toch proberen we enkele “standaardpakketten” aan te bieden:

 

Een online visitekaartje

Een online visitekaartje bestaat uit 1 statische pagina en omvat de contactgegevens van uw bedrijf. Hiermee kan iedereen heel gemakkelijk uw contactgegevens terugvinden, of uw e-mail adres aanklikken om u te contacteren.
Bij een visitekaartje krijgt u tegelijkertijd ook 5 gepersonaliseerde e-mailadressen, zoals Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Hiermee kan u uw communicatie nog professioneler maken.

 

Een informatieve site

Een informatieve site bestaat uit meerdere statische pagina’s. Zo kunnen wij op uw site bijvoorbeeld een voorstelling van uw bedrijf en uw werknemers tonen, uw voornaamste activiteiten, referenties, foto’s, etc. Ook kunnen wij uw site uitbreiden met een contactformulier waarmee uw klanten gemakkelijk contact met u kunnen opnemen.

Door het toevoegen van Social Media plugins (bijvoorbeeld een “Vind ik leuk”-knop van Facebook) kan ervoor gezorgd worden dat uw bezoeker uw website aanprijzen bij hun

vrienden en familie. Zo krijgt u meer naambekendheid.

Om die naambekendheid nog groter maken, gaan we zogenaamde SEO-technieken (Search Engine Optimalisation) toepassen op uw site. Door het maken van een sitemap (zeg maar een kaart van uw site), het toevoegen van kernwoorden, en het aanmelden bij de grootste zoekmachines, kunnen we ervoor zorgen dat ook uw site wordt gevonden tussen al de andere sites!

Wanneer uw site klaar is, wilt u natuurlijk weten hoe dikwijls ze wordt bezocht. Door het toevoegen van Google Analytics code, is het mogelijk om anonieme gegevens te verzamelen over uw bezoekers. Hiermee kan u onder meer bekijken hoeveel bezoekers uw site bezoeken, wat de meest populaire pagina’s zijn, etc. Deze rapporten worden u automatisch iedere maand bezorgd, en laten u toe nog gerichter te gaan werken.

 

Een dynamische site

Bij een dynamische site zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Wij maken een basisontwerp (zoals een informatieve site) met een voorstelling, contactformulier, foto’s, etc. Daarna kan u zelf naar wens pagina’s toevoegen en bewerken, foto’s toevoegen, nieuwsberichten maken. Dankzij het gerenommeerde Joomla CMS (content management system) is het haast kinderspel om een pagina te bewerken.

Met dit pakket is het bijvoorbeeld ook mogelijk nieuwsberichten toe te voegen, een foto album te maken, etc. Uw site is altijd up-to-date en u kan uw bezoekers altijd boeien met het laatste nieuws.

 

Een community-site

Een community site is eigenlijk meer gericht op verenigingen en organisaties. Doordat gebruikers zich kunnen registreren (al dan niet zonder goedkeuring), kan er een bepaald ledenbestand opgebouwd worden. Geregistreerde leden kunnen vervolgens berichten plaatsen op het forum, privé berichten naar elkaar sturen, of foto’s toevoegen aan de publieke albums. Op deze manier wordt echt een interactief platform gecreëerd waardoor leden met elkaar kunnen communiceren.
Verder is het ook mogelijk om via advertenties bijvoorbeeld sponsors reclame weer te laten geven op uw site.

 

Webwinkel

Met een webwinkel kan u uw producten online aanbieden. Klanten kunnen de catalogus raadplegen, en vervolgens de gewenste producten in een winkelmandje steken. Nadat ze afgerekend hebben, krijgt u per mail de melding dat er een bestelling is geplaatst. Het opvolgen van orders gebeurt overzichtelijk via verschillende statussen (order geplaatst, wacht op betaling, verzonden,…).

Naast het toevoegen van productinformatie, is het uiteraard ook mogelijk om foto’s, links en specificaties toe te voegen, en kan u klanten op de hoogte houden van nieuwe producten.

Met een webwinkel kan u uw eerste stappen maken in de boomende e-commerce sector. Door het aanbieden van producten via uw webwinkel, spaart u investeringen uit in fysieke winkels, etalage, kassasysteem,…

Beheer website

Naast het creëren en hosten zorgen we ook voor het beheer van uw site. Dit houdt in dat we inhoudelijke wijzigingen op uw aanvraag doen. Enkele voorbeelden:

Inhoudelijke wijzigingen (tot 1 keer per maand):

  • Een tekst of beschrijving aanpassen
  • Een foto aanpassen of toevoegen
  • Een link toevoegen

 

Daarnaast blijven we continu de veiligheid en performance van de website monitoren. We zorgen ervoor dat de software van uw website altijd up-to-date en veilig is.

Het eerste jaar beheer is altijd inbegrepen bij de bestelling van een website.  

Het beheer van uw website is uiteraard optioneel!

Prijzen webdesign

Voor de standaardpakketten (online visitekaartje, informatieve site, dynamische site, community site en webwinkel) hebben we voor u de prijzen en opties op een rij gezet.

De kosten voor het pakket zijn eenmalig, en omvatten het eerste jaar van de hostingkosten en de beheerskosten.
Na het eerste jaar moet u de hostingkosten betalen. De hostingkosten omvatten de kosten om uw plaats op het internet te ‘huren’ en de domeinnaam te registreren.

Daarnaast kan u ook na het eerste jaar er ook voor kiezen om het beheer van uw website door ons te laten doen.

Uiteraard zijn dit slechts standaardprijzen. Wilt u andere opties of mogelijkheden, dan is dit altijd bespreekbaar.

 

online visitekaartjeinformatieve sitedynamische sitecommunity sitewebwinkel
Pagina's112onbeperktonbeperktonbeperkt
Contactgegevens
Voorstelling
Foto's
Contactformulier
Social media plugins
Google Analytics
Aanmelding bij zoekmachine's
Optimalisatie zoekwoorden
Zelf artikelen/pagina's bewerken
Nieuwsberichten maken
Bezoekers kunnen zich registreren
Forum
Nieuwsbrieven
Webwinkelsysteem
Hostingpakket 1 jaar inbegrepenMicroSmallMediumLargeop maat
Domeinnaam inbegrepen
E-mailadressen5103030onbeperkt
Onderhoud 1 jaar inbegrepen
Prijs79 Euro399 Euro799 Euro899 Eurovanaf 999 Euro
Onderhoud per jaar na het eerste jaarn.v.t.129 Euro179 Euro299 Euroop aanvraag
Hosting per jaar na het eerste jaar24 Euro60 Euro84 Euro132 Euroop aanvraag

 

Wenst u meer informatie of een gepersonaliseerde offerte? Dan kan u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Referenties webdesign


Aqoni Photography
Aqoni Photography is het bedrijf van Christophe Apostolou, een fotograaf uit Antwerpen.

Heikant Sportief
Heikantsportief.be is een website over een lokale sportvereniging. Heikant Sportief is opgericht in 2008 met als hoofddoel het steunen van plaatselijke sporters op logistiek, mentaal en/of financieel vlak.